Wist u dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
in de afbouw financieel aantrekkelijk zijn?


Danny is 21 jaar en werkt sinds enkele maanden bij een plafond- en wandbedrijf. Danny is iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor had hij moeite had met het vinden van een baan. Gelukkig gaf een plafond- en wandbedrijf hem de kans om zichzelf te bewijzen. En met succes. In korte tijd heeft Danny veel werkzaamheden onder de knie gekregen. Hierdoor plaatst hij nu zelfstandig profielen van systeemplafonds. Hierdoor kunnen zijn collega’s zich richten op de ‘lastigere’ werkzaamheden. Kortom, een win-winsituatie. 

Maar wist u dat er een hele groep mensen zoals Danny staat te springen om bij u aan de slag te gaan? Mensen die maar wat graag mee willen doen? Het gaat om mensen die soms de vereiste kwalificaties missen. Of aan wie niet zo snel wordt gedacht. Het gaat om mensen die bijvoorbeeld hun opleiding niet hebben afgemaakt, lang werkloos zijn, geestelijk beperkt zijn of van het rechte pad zijn geraakt.

Financiële voordelen

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen nog altijd moeilijk aan een baan. Daarom stimuleert de overheid werkgevers als u om deze mensen in dienst te nemen:

  • tijdens de proefplaatsing van twee maanden betaalt u geen loon;
  • no-riskpolis: u loopt geen risico als de werknemer ziek wordt;
  • jobcoach: extra begeleiding;
  • lage inkomensvoordeel (LIV);
  • loonkostensubsidie en;
  • loonkostenvoordelen (LKV): premiekortingen.

Bereken hoeveel financiële tegemoetkomingen u ontvangt!

Bent u benieuwd hoe groot de verlaging van de arbeidskosten in een concreet geval zijn? Op www.regelhulpenvoorbedrijven.nl/premiekortingencalculator kunt u met de premiekortingencalculator in een paar eenvoudige stappen uw financiële tegemoetkomingen voor de komende jaren berekenen.

Een administratieve rompslomp? Dat is niet zo!

Het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt betekent een hoop administratieve rompslomp. Daarom werkt de afbouwsector samen met Pernu. Pernu helpt maatschappelijk betrokken ondernemers een positieve bijdrage te leveren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deel te laten nemen in de eigen organisatie. Pernu doet uw salaris- en personeelsadministratie en regelt de subsidies. Ook zorgt Pernu voor een jobcoach en de begeleiding bij ziekte. Dit scheelt u een hoop tijd en energie!

Bent u benieuwd wat Pernu voor u kan betekenen? Ga dan naar www.pernu.nl 

Hoe kunt u het nieuwe jaar nog beter beginnen dan uzelf te belonen met een gemotiveerde én voordelige werknemer?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u hier de folder downloaden. Ook kunt u bellen naar 070 33 66 505 of mailen naar po@tbafbouw.nl.

NOA
FNV
CNV